Kinderen

Kinderen kunnen zich vaak nog niet goed uiten en vertellen wat er aan de hand is. Je merkt wel dat er wat aan de hand is en dat komt meestal door hun gedrag naar buiten. Vaak merkt een ouder of verzorger het op door hun negatieve gedrag, maar het kan ook juist heel positief gedrag zijn. Het blijft wel lastig om dan erachter te komen wat er precies aan de hand is. Als ouder of verzorger kun je ook een gevoel hebben dat er meer aan de hand is. Ik kan je daarmee helpen door middel van het schrijven van een afstemming volgens de luisterkindmethode van Diana van Beaumont.

Met de vragen van de ouder en/of het kind in gedachten, zoek ik op afstand contact met het kind. Door naar het kind te luisteren en vragen te stellen, kan ik de door het kind gegeven oplossingen of handvatten opschrijven. Ik schrijf het gesprek letterlijk op of de afstemming heeft de vorm van een brief  aan de ouders of het kind zelf.

Voorbeelden van vragen die ik zelf voorbij heb zien komen:

  • Steeds dezelfde terugkerende droom waardoor het kind niet weer durft te gaan slapen;
  • Stelen;
  • Continu zoetigheid willen eten;
  • Onzeker zijn over zijn/haar leven en door bepaald gedrag grip op zijn/haar leven proberen te krijgen;
  • Zich niet gehoord voelen door anderen bijvoorbeeld school.

Door zelf met de oplossing en/of handvatten van het kind aan de slag te gaan, kan het gedrag of gedragingen verbeteren en komt het kind weer lekker in zijn vel te zitten en dat gun ik echt iedereen.